Președinte interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis a decis să renunțe cel puțin pentru moment la capitală pentru a candida la președinția Consiliului Județean Timiș. „Nu las Bucureștiul ca să candidez la CJT, pentru că n-am părăsit niciodată Timișoara. De fiecare dată cum terminam programul la Parlament încercam, și de multe ori reușeam, să vin acasă, joia de obicei. Și oricum, jumătate din activitatea mea la Parlament era dedicată rezolvării problemelor acestui județ. Sunt mai multe explicații pentru care am luat această decizie. Una dintre ele este aceea că dacă știi să îmbraci haina de președinte al CJ Timiș sau de primar al Timișoarei, ești unul dintre cei mai importanți oameni din România. Dacă știi să joci această poziție, credeți-mă că poate fi o poziției extrem de importantă. Pe de altă parte e nevoie ca toate aceste investiții pe care noi le-am adus în Timiș, mă refer la mine și la Sorin Grindeanu, să nu găsească piedici în implementare.
Cea mai grea parte la un proiect este să ai finanțarea. După ce ai banii, începe birocrația, autorizații, exproprieri, demolări, construcții, hotărâri de guvern, de consiliu local, de consiliu județean, tot felul de povești, lucruri care pot îngreuna sau pot duce în punctul în care poți pierde finanțarea. E și o provocare, nu vă ascund, pentru că onoarea de a fi votat acasă e cea mai mare onoare pe care o poate avea un om politic”, a spus Alfred Simonis la PRESSALERT LIVE. Acesta a mai spus că nu știe dacă va câștiga, dar se declară încrezător în șansele sale. Candidatul PSD este de părere că la Timișoara clasa politică poartă o bună parte din vină pentru nereușitele administrative. „Mentalitatea oamenilor politici locali, de a fi în tensiune permamentă, de a se urî între ei, de a se boicota unii pe ceilalți, și cel mai bun exemplu e stadionul, unde suntem boicotați în permamență pentru ca nu cumva să se întâmple și să câștig eu ceva puncte electorale, acesta este un argument extrem de important pentru care am luat decizia de a veni de la București dintr-o poziție în care am reușit să-mi fac foarte multe relații. O poziție din care am învățat cum funcționează capitala. Nu funcționează cu stilul nostru de bănățean cu bun simț. La București dacă mergi și vorbești frumos și le spui că ai nevoie de ceva, că Timișoara și Timișul contribuie cu cei mai mulți bani la bugetul de stat după capitală, ei spun «ha» și pleacă mai departe.
Dacă nu știi să răstorni masa, să-i condiționezi, să bați cu pumnul în ușă atât de tare încât să le fie teamă că o dărâmi, nu obții nimic pentru județul tău. Mai ales când nu ai o coeziune, o simbioză a clasei politice pe marile proiecte. Noi avem oameni politici care, cu câteva excepții, n-au fost capabili să spună «haideți să ne punem la masă să vorbim»”, a declarat Simonis. Pesedistul este de părere că tocmai din acest motiv Timișoara a rămas în urma multor orașe din țară în ceea ce privește infrastructura. „Noi ne bucurăm că a reușit Grindeanu să termine centura de sud, undeva cel târziu în iulie se dă în circulație centura de sud, de la aeroport până la Șag. Luna aceasta se lansează licitația pentru centura de vest, cea care închide practic centura, prima centură a Timișoarei. În timpul ăsta, Oradea o lărgește la două benzi acolo unde este nevoie, și discută de a doua centură a orașului. Asta înseamnă decizie politică în consonanță, e valabil și la Iași, și la Cluj, și la Dolj. Oamenii politici s-au pus la masă și au spus «dom’le, care-s următoarele cinci direcții? astea», și indiferent cine câștigă și cine pierde la alegeri, indiferent cât de tare ne iubim sau nu, astea cinci trebuie să meargă înainte. De un an și jumătate fac apel la toți decidenții politici să ne întâlnim să vorbim de proiecte, credeți că a venit vreunul? Văd cu stadionul, au trecut trei săptămâni de când guvernul a aprobat finanțarea, e cel mai greu lucru, să obții banii, și nu s-a cerut încă demolarea.
Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2024/05/alfred-simonis-avem-peste-4-miliarde-de-euro-adusi-diferite-proiecte-regiune-si-judet-ultimii-doi-ani-si-jumatate/