Unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi preoţi din judeţul Botoșani a decedat după ce organismul lui a cedat pe un pat de spital în judeţul Iaşi, unde se afla internat din cauza virusului West Nile, anunță Monitorul oficial din Botoșani.
Părintele Ioan Alupoaiei se afla în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase la Iași încă de la mijlocul lunii august. Acesta a ajuns mai întâi la Urgenţe, în stare gravă, iar după câteva zile a fost trimis la Iaşi în comă neurologică. Acolo, părintele a fost supus mai multor examene, rezultatul fiind infecție cu virusul West Nile. Ulterior, din cauza stării grave, a fost intubat.
Ulterior, acesta a şi fost detubat şi părea că starea lui se stabilizează. Din păcate, organismul mult prea slăbit a cedat din nou, în ultima săptămână, iar joi dimineaţă inima acestuia s-a oprit, mai relateaza G4Media.
„Cu durere în suflet vă aducem la cunoștință că fratele nostru, părintele Ioan Alupoaiei, s-a mutat în veșnicie. Să-l pomenim fiecare din frățiile noastre timp de 40 de zile. 62 de ani de viață. Dumnezeu să-l ierte”, au anunțat reprezentanții Protopopiatului Botoșani.
Specialiştii menţionează că infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar.
Circa 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care identificaţi semnele şi simptomele de mai jos, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii vă recomandă să vă prezentaţi la el mai apropiat cabinet medical: febră durere de cap intensă, dureri musculare vărsături, erupţii cutanatei.
În cazurile severe, complicate, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boala renală cronică) sunt și alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseala, slăbiciune musculară.
Pentru a preveni îmbolnăvirile prin boli transmise prin ţânţari se recomandă populaţiei: evitarea expunerii la înţepături de ţânţar între apusul de soare şi zorii zilei când ţânţarii au cea mai mare activitate sau utilizarea de haine cu mâneci lungi, pantaloni lungi şi şosete în această perioadă, evitarea pătrunderii ţânţarilor în case prin închiderea uşilor şi a ferestrelor sau prin punerea de plase la uşi şi ferestre.
sursa: G4Media