Joi: Valorile de temperatură vor fi mai mari decât cele normale perioadei în toată țara, dar cu cele mai mari abateri în sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, centrul și nordul țării, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade, iar minimele între 2 și 10 grade. Dimineața și noaptea va fi ceață, local în regiunile intracarpatice și izolat înrest.
Vineri: Regimul termic va fi asemănător cu cel din intervalul anterior, în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât normele perioadei în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vest, nord și centru, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în nord-estul Moldovei și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1…2 grade în depresiunile intramontane și 10…11 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, va fi ceață pe arii restrânse în regiunile intracarpatice și izolat în restul teritoriului.
Sâmbătă: Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorări temporare în vestul, centrul și nordul teritoriului, unde izolat va ploua slab, iar în rest va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar izolat și cu viteze mai mici și în Dobrogea și în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa între 12 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 0 și 10 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.
Duminică: Valorile termice diurne vor scădea accentuat în nord-est, iar în rest vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi precipitații slabe, local la munte și pe arii restrânse în celelalte zone. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în cele extracarpatice (viteze în general de 50 … 60 km/h, iar pe crestele montane peste 70 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 și 20 de grade, iar cele minime între -2 și 8 grade, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei. Mai ales dimineața, pe alocuri se va forma ceață.
Săptămâna viitoare: Valorile termice vor scădea în majoritatea zonelor și se vor apropia de cele specifice perioadei. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare la începutul și spre sfârșitul intervalului.
Primele zăpezi ale acestei ierni
Florinela Georgescu, directorul ANM, anunță că în următoarele zile am putea să ne așteptăm la primii fulgi de nea.De altfel și prognoza meteo pe o lună, care tocmai a fost actualizată, anunță că de săptămâna viitoare se va răci semnificativ. Din 4 noiembrie, ”temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile” anunță Administrația Națională de Meteorologie.
Tendința de răcire va continua și-n săptămâna 11 – 18 noiembrie, anunță meteorologii: ”Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile”, ca pe sfârșitul lunii noiembrie, temperaturile scăzute să fie deja specifice perioadei: ”Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României”.